Introducció

Desgraciadament, molts animals són portats a protectores o abandonats davant de certs problemes de comportament que no s'han sabut o pogut resoldre. Les Flors de Bach ajuden l'animal a gestionar les diferents situacions en què es troba, fet que pot evitar que els seus propietaris hagin de passar per la mala experiència d'haver de separar-se'n.

Els animals tenen la sort de poder sentir l'energia de les Flors de Bach molt més ràpid que les persones. Això és així perquè ells només viuen el present, no es preocupen pel què passarà demà ni per allò que va passar ahir; és a dir, no senten "l'efecte placebo". 
Els gats, per exemple, són animals molt sensibles i poden beneficiar-se d'aquestes essències molt ràpidament en casos de manca d'adaptació a altres animals o canvis de vivenda, entre d'altres.

També podem ajudar els gossos. En aquest cas, és recomanable que les Flors de Bach vagin acompanyades sempre d'algunes pautes de comportament, sobretot en casos de por o estrés. En general, les Flors de Bach els ajuden a assimilar les noves pautes més ràpidament.