Sant Joan i els petards


Cada any, per aquetes dates, comencem a partir pels postres peluts i el seu temor als petards. Comencem a sentir-ne algun, pel futbol o per alguna festa major i ja ens posem en alerta. Qué farem aquest any per Sant Joan? Com portarà el gos el soroll?
El cert és que el soroll dels petards és un dels més complicats d’assimilar pel nostre gos. Acostumen a no ser continuats, provoquen un ensurt en ell i en nosaltres i sona molt fort (recordem que ells senten els sorolls molt més alt que nosaltres).
Avui us volem donar algunes pautes a seguir per aquestes nits complicades:

  1.          Mantenir la calma: el nostre gos, quan s’espanta sempre buscarà el seu referent, és a dir, nosaltres. Si mantenim la calma i fem com si no hagués passat res, l’ajudarem a ell a mantener la calma també.
  2. 2.     Petard=premi gros!  Sabem que els gossos aprenen les coses per associacions. Una de les coses que els ajuda a desensibilitxar qualsevol situación negativa son els premis. Si donem un premi (ha de ser diferent i més bo que els habituals) cada cop que sent un petard, l’ajudarem a comprendre que els petards no son negatius. Aixó si, no recompenseu una situación de pànic! Només si l’animal no entra en pànic i està esperant veure que passa.
  3. 3.   Lloc segur: ells tenen sempre a casa un lloc segur. Quan tenen molta por, és possible que busquen algun lloc amb sostre; sota un llit, taula, cadira. Ells se senten més protegits. Si teniu el gos molt espantat no l’obligueu a sortir. Simplement s’està protegint.  Qué faries tu si hi ha una guerra davant de casa teva?
  4. 4.   Fes vida normal, encara que intentem no passar per una zona de petards o be, surt al carrer amb aquests premis especials. Si ell ha associat mínimamente el soroll amb el premi, sortirà més convençut.
  5. 5.    Avança’t als petards. Comença a posar a casa, sons de petards. No val al mòbil ni tablet. Si teniu so amb bons altaveus a casa, posa’l allà. Aquí tens un exemple. Comença amb un volum mínim, i observa el gos. Cada x minuts, segons la reacció puja el volum i comença amb els premis quan vegis una possible reacció del gos.
  6. 6.   Les Flors de Bach: el nostre tractament preferit. Amb una fòrmula de por i inseguretat, podem ajudar al nostre gos a gestionar millor la seva por. Si abans marxava sense control i ara només s’espanta però tens temps de lligar-lo, ja has guanyat molt i ell també. Evitaràs un bon ensurt i que el puguin atropellar.

Recorda que un bon passeig per la muntanya, ajudarà al nostre gos a tenir una ment més relaxada i l’exercici el cansarà físicament.  Les dues coses igual d’importants per encarar una nit especial.

Bona Revetlla!