Canvis de temps. L'astènia primaveral


La primavera és un dels períodes més esperats de l'any després del fred hivern. Però amb l'arribada de la primavera arriba també l'astència primaveral. Aquí t'expliquem què és i com les Flors de Bach ens poden ajudar en els processos de canvis de temps en general:

L'astènia és un trastorn que tenim a la primavera i en qualsevol periode de canvi i moltes persones se senten especialment cansades, desmotivades i amb alteracions en l'humor. L'entitat mèdica és controvertida, ja que la comunitat científica no es posa d'acord sobre si es tracta d'una malaltia o no i si necessita tractament. En qualsevol cas, moltes persones senten que amb l'arribada de la primavera experimenten determinats símptomes molests que podrien deure's a una alteració dels ritmes biològics.


L'astènia primaveral té diferent causes. Així, els canvis d'horari (en avançar l'hora), les modificacions ambientals (amb altres condicions de llum i pressió atmosfèrica) i l'adopció d'altres rutines (a causa del bon temps i al fet que fosqueja més tard) poden alterar l'organisme, fent disminuir la producció d'endorfines, que són les hormones del benestar.


Existeixen dos tipus d'astènia primaveral: d'origen físic que se sol manifestar a través de cansament i debilitament corporal, i d'origen nerviós que es caracteritza perquè la persona mostra un especial cansament a l'hora de realitzar alguna activitat mental.





Quins són els símptomes que podem notar?

- Tristesa inexplicable
- Irritabilitat
- Manca de gana
- Pèrdua de memòria
- Tensió arterial baixa, la qual cosa provoca marejos
- To vital també molt baix
- Mal de cap i malestar general
- Feblesa muscular
- Cansament


Dins de les 38 essències de Bach hi ha cabuda a moltes combinacions i ens poden alleujar aquests símptomes, donant-nos energia i recuperant més fàcilment el nostre estat anímic i per tant físic. L'energia vibracional de cada flor que composa una fòrmula ens ajudarà a reconectar-nos amb el món. 


Amb l'ajuda de les Flors de Bach podem gaudir d'una feliç primavera!